Google Earth jorden.dooley.dk

DK flag Velkommen til denne danske side om 'Google Earth'. Den er mest ment som en dansk introduktion side til det program, der tilbage i 2005 startede med at vise hele jordkloden som et landkort, som man kan se fra 36000 kilometers højde og derefter zoome ind til 36 meters højde, nemlig GOOGLE EARTH (GE). Som nævnt er dette en lille dansk introduktion. Når du føler dig klar til at udforske GE findes der tusindvis af hjemmesider og millionvis af steder og informationer, ofte på engelsk. Vi har vores egen side, en engelsk sproget version med masser af ture, stedmarkeringer og anden information. Den kan du finde på ge.dooley.dk
GE eksempel
'Google Earth' eller 'Google Jord', måske 'Google jordkloden'. Det er lidt svært at oversætte, men grundlæggende handler det om at du kan se satellitfotos fra alle steder på vores jordklode. Overfladen er stykket sammen af billeder fra mange forskellige kilder og de enkelte områder er derfor i varierende kvalitet. Nogle områder er i lav kvalitet og her kan kun konturene skimtes, mens der i andre områder kan zoomes ind så du kan se farven på biler der kom forbi da billederne blev taget. Læs nedenfor her på siden hvordan du installere 'Google Earth' og begynder at bruge det. God fornøjelse!
Hent (download) programmet på earth.google.com. Det er på engelsk. Jeg har skrevet (i 2007) til google at vi selvfølgelig snart skal ha' det på dansk. Om de hører efter det må jo komme an på dem... Og de hørte efter! med den danske version (4.3) der kom i april 2008!
Start med at bare at prøve at suse rundt på jordkloden. Det er ret imponerende! Dobbeltklik dig ind på en del af kloden hvor du måske har været eller kender nogle, og vupti, pludselig kan du se et hus, en vej eller en bro hvor du har været. Lidt sjovt, ikke? Jeg har f.eks. IKKE spillet tennis på banen ovenpå Hilton hotellet i Minneapolis på billedet, men jeg har sandsynligvis siddet i et lokale underneden, tilbage i 2001, mens de spillede!
Jeg har lavet en del hjemmelavede ture, gennemløb af flere bogmærker (tours) om forskellige emner eller områder f.eks. Nilen, Amazonfloden, Kieler kanalen, Suez kanalen, Gudenåen, K2 bjergene, Colorado floden, Marianer graven, 3D bygninger, Danske tennisbaner, Hawaiian-Emperor under og oversøiske bjergkæde, Bergen jernebanen, Göta kanalen, New Zealand Fiordland national park. De er alle beskrevet på denne side: ge.dooley.dk (på engelsk).

Prøv dem! når du har Google earth installeret